Instellingen lokale opslag i.p.v. Google Drive op basis SFTP

Wanneer u de overstap wilt maken van opslag bij Google Drive naar lokale opslag en u overweegt hiervoor een NAS te gaan gebruiken dan zijn dit zaken die u aan uw systeembeheerder kunt melden:

 


 

Inrichting NAS/server:

- Er moet een SFTP service op draaien

- Op de router op het kantoor moet poort 22 open gezet worden + ge-forwarded worden naar deze NAS. SFTP draait standaard op poort 22, maar u mag ook een ander (hoger) poortnummer kiezen, als dat vanuit security oogpunt wenselijk is. Dit betekent eenmalige kosten van onze provider.

- Onze AP-productie servers hebben de IP-adressen: 85.158.207.102, 93.94.228.73.  secure.assuportal.nl, zit op 93.94.228.221 en 93.94.228.73).  Indien nodig kunt u deze IP-adressen whitelisten (= alleen sftp-verbinding toestaan vanaf deze IP-adressen)


- Op de NAS moet een map "assuportal" aangemaakt zijn, die via het SFTP-account te openen is.

- Alle huidige mappen/bestanden uit de map "assuportal" van de Google Drive-map moeten gekopieerd worden naar de "assuportal" map op de NAS. 

- Van de systeembeheerder ontvangen wij graag: IP-adres + poort + gebruikersnaam/wachtwoord + het pad naar "assuportal" (bijv. "/home/documents/assuportal/"). 

- Om te testen Windows en Firefox:
In het lokale netwerk moet een Windows client PC gekoppeld worden aan de NAS: in Windows Verkenner moet via Extra > Netwerkverbindingen > een drive letter gekoppeld worden aan de "assuportal" map op de NAS. Bijv. "\\192.168.0.123\assuportal\" koppelen aan letter T. 
=> Als in Windows Verkenner station T geopend wordt, moeten meteen de mappen "relaties" en "scan" (van de NAS) zichtbaar zijn.

- als het werkt dient de Roesstarter plugin te worden "aangepast" met de hierboven gekozen drive letter

Let op de beperking inzake de versie van Firefox m.b.t. gebruik van de plugin.


NB:

Als mensen onderweg zijn/thuis werken dan wel op andere locaties werken die niet fysiek gekoppeld zijn aan het NAS-kantoor-netwerk  heb je mogelijk niet altijd direct verbinding met de NAS, (tenzij je met VPN / RDP of iets dergelijks werkt)

In dat geval kun je een programma als WebDrive gebruiken (http://webdrive.com/products/webdrive/) of Netdrive

Hiermee kun je een remote server (in dit geval de NAS) koppelen aan een drive letter in Windows. Dan kun je alsnog files direct openen/editen in Windows Verkenner (ook via de knop 'Tonen in Verkenner' in AssuPortal, etc).


Wij hebben goede ervaring met Synology maar het staat u uiteraard vrij om andere merken te overwegen.

Wanneer de NAS en de router niet door ons zijn geleverd kunnen wij de installatie niet voor u uitvoeren en geven geen garantie op het juist functioneren. 

Wanneer wij alleen de NAS leveren bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste werking van de router.

 

Interesse? klik hier.