Inrichting ADN - aanpassing

Voortdurend werken wij aan de verbetering van onze software. Dank voor uw opmerkingen.


 

De volgende aanpassingen zijn gemaakt in de ADN-koppeling:


 

Branche:

- de Branche wordt alleen nog maar overgenomen als er exact 1 match is op basis van de ADN mapping. Als er meerdere zijn (omdat bijv. Instellingen stamgegevens > ADN > Branche codes meerdere branches aan 1 ADN code zijn gekoppeld), dan wordt de branche niet overgenomen. Dit voorkomt het issue dat de branche wordt overschreven met een onjuiste waarde. 

Verwerken ADN:

1:

- Bij verwerken ADN bericht > De keuzebox voor Soort dekking wordt nu wel gevuld aan de hand van de ADN entiteit-code en code (nummer), zoals ingesteld bij Instellingen stamgegevens > ADN > Dekking entiteit codes)

2:

- Bij verwerken ADN bericht > werden keuze boxes niet correct gevuld

Zoals:

+ Soort motorrijtuig, code
+ Soort kenteken, code,
+ Soort brandstof, code
+ Bedragen inc/ex BTW ja/nee
+ Gebruik motorrijtuig 

Dit is nu aangepast.

Let op:

Wij komen in sommige ADN inrichtingen het volgende tegen:
U heeft meerdere soorten objecten gekoppeld aan eenzelfde ADN entiteit code (bijv. zowel Bedrijfsauto = gekoppeld aan Motorrijtuig, aan Kampeerauto en aan Motor scooter). 
Bij ADN gaat men uit van het object Motorrijtuig, waarbij bijv. het veld "Soort motorrijtuig" en "Gebruik motorrijtuig" zijn ingevuld. Dit staat dan bijv. op "Personenauto" en "Zakelijk vervoer van goederen en personen".  Daarmee kan worden "afgeleid" dat het een bedrijfsauto is.

Als u ADN gebruikt moet u objecten/dekkingen in AP laten aansluiten op die van ADN en niet meerdere objecten definiëren en die koppelen aan eenzelfde ADN entiteit.
Is dit bij u het geval dan zou u het volgende moeten doen om dit op te lossen:
slechts 1 object "Motorrijtuig" in AssuPortal definiëren (ipv 3 verschillende) en deze koppelen met ADN-entiteit "OB". ADN vult vervolgens de waardes voor "Soort motorrijtuig" en "Gebruik motorrijtuig" => daaraan kun je aflezen dat het een auto is voor zakelijk gebruik (bedrijfsauto).

Nb. aangezien Bromfiets, Aanhangwagens en Caravans een eigen ADN entiteit hebben, kunt u die wel als aparte objecten in AP definiëren.